donderdag 20 april 2017

enerGQ

enerGQ levert de sensoren voor energie metingen, energiemonitorings apparatuur, software, software engineering en consultancy om bedrijven te coachen de energie efficiency te verhogen. Dit doen wij al vanaf 2008. Het is ons doel om bedrijven en instellingen te helpen om hun CO2-uitstoot te reduceren, zodat zij hun bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van klimaatverandering.


Oprichters


Het bedrijf is opgericht door beide eigenaren Ton van Ewijk en Rob Burghard. Zij beschikken samen met het team van enerGQ, over een brede kennis van processen in verschillende takken van industrie.

Waar staat het voor?


Voor ons staat sinds de start van de onderneming de interactie tussen mens en techniek centraal. Dit komt omdat de mens de voornaamste veroorzaker is van het energieverbruik en ook van het overtollig energieverbruik. Daarom levert enerGQ de beste gereedschappen voor de mens om het energie verbruik terug te dringen. Naast deze energiebesparing, optimaliseren we met onze methodiek direct ook de bedrijfsprocessen.

Een unieke oplossing


enerGQ levert unieke en innovatieve oplossingen aan zowel de industrie, grote zakelijke instellingen als aan het MKB (midden- en kleinbedrijf). Voor deze oplossingen van energie besparen is ons bedrijf diverse keren beloond in het verleden (Innovatie Top 100, Accenture Innovation Award, IBM smart camp).

De oplossingen van enerGQ worden niet alleen gebruikt voor het reduceren van energieverbruik, maar ook voor tal van andere toepassingen zoals asset monitoring.


enerGQ is gevestigd in Groningen en heeft directe contacten met onderzoeksinstellingen zoals de RU Groningen en Hanzehogeschool. Hierdoor heeft ons bedrijf een directe lijn met wetenschappelijke en hooggeschoolde kennis.

(Bron: https://www.energq.com/nl/energq )



Geen opmerkingen:

Een reactie posten