donderdag 20 april 2017

easyJet gaat Nederlandse energiemarkt op

Het bedrijf achter luchtvaartmaatschappij easyJet introduceert een nieuw energiebedrijf onder de naam ‘easyEnergy’. Vanaf dinsdag 28 maart kunnen Nederlandse huishoudens met een slimme meter voor stroom & gas terecht bij de energiemaatschappij.

Uniek concept

EasyEnergy heeft een uniek business model, want het bedrijf gaat de actuele energietarieven direct aan de consument doorberekenen zonder gebruik te maken van een winstopslag. In plaats daarvan betaalt iedere klant vijf euro per aansluiting per maand aan abonnementskosten. Een abonnement bij easyEnergy is bovendien altijd direct en kosteloos opzegbaar.

Klanten

Als klant van easyEnergy kan de stroomprijs ieder uur veranderen en ook de gasprijs veranderd iedere dag. Consumenten met een slimme meter kunnen deze prijsveranderingen in de gaten houden en op basis hiervan hun energieverbruik afstemmen zodat ze zo min mogelijk hoven te betalen. Op warme dagen is de gasprijs lager. Ook ’s nachts en overdag ligt de stroomprijs lager.

Markt

EasyEnergy wilt een groot deel van de markt verkrijgen, maar richt zich vooralsnog alleen op de drie miljoen Nederlandse huishoudens met een slimme meter. De kakelverse energieleverancier claimt echter dat dit aantal snel zal gaan stijgen en dat in 2020 vrijwel iedereen een slimme meter thuis heeft.

(Bron: https://www.energieportal.nl/actueel/easyjet-gaat-nederlandse-energiemarkt-op )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten