woensdag 19 april 2017

EASYENERGY belooft inkoopprijs voor slimme meters

EasyEnergy belooft gebruikers van een slimme meter niet meer dan de inkoopprijzen in rekening te brengen. De nieuwe energiedienst maakt deze belofte alleen voor consumenten die een slimme meter heeft. De prijsveranderingen en het energieverbruik op kunnen aanpassen. De energieprijzen worden direct gekoppeld aan de handelsbeurs.


Dagelijks energie

EasyEnergy koopt dagelijks haar energie op de APX Power NL-handelsbeurs, dat is een spotmarkt voor elektriciteit. Deze handel verloopt compleet geautomatiseerd. Op basis van vraag en aanbod worden de marktprijzen berekend, die per uur kunnen verschillen. Gas wordt per 24 uur ingekocht.

Kosten

“We koppelen de prijzen voor consumenten rechtstreeks aan die van de handelsbeurs”, vertelt medeoprichter van EasyEnergy Maarten Roelfs tegen Tweakers. EasyEnergy wil natuurlijk ook geld verdienen aan hun diensten, daarom vraagt het bedrijf een abonnementsbijdrage van vijf euro per maand, maar de inkoopprijs worden zonder winstoogmerk doorberekend.  “We kunnen dit doen omdat we alles geautomatiseerd doen. We zijn een bedrijf van zeven man.”

Als u toevallig zelf energie wilt vergelijken klik dan hier

Niet de enige


Het Haagse bedrijf is niet de enige energiedienst dat gebruik maakt van automatisering, energie-opwekking en slimme meters. Zo bieden Qurrent en NieuweStroom ook al de mogelijkheid tegen handelsprijzen stroom af te nemen, al is die laatste alleen gericht op de zakelijke markt.

Bron: https://www.easyenergy.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten