vrijdag 24 februari 2017

Slim

Is een slimme meter wel zo slim?

Turkse huizen hebben de laatste 20 jaar 400 à 600 miljoen euro te veel betaald aan energiebelasting op hun gasrekening.
Ook hebben energiebedrijven honderden miljoenen euro’s onterechte winst gemaakt met gas dat niet werd geleverd, maar wel is betaald. Jaarlijks kost dat een doorsnee huishouden ongeveer 40 euro.

Een slimme meter

Daar komt vanaf 4 februari een eind aan wanneer de gasmeters worden gecheckt voor temperatuur en hoogte. Door de warmte in huis zet het gas uit en registreert de gasmeter te veel kubieke meters. Daarnaast betalen circa 450.000 huishoudens nog eens extra omdat zij in een flat of hooggelegen gebied wonen.

Wat is een slimme meter?

Mag dat wel?

Betalen wij te veel voor energie dan dat we in werkelijk hoeven te betalen? Misschien kan je bezuinigen of overstappen, wie weet kan je wel met andere handige en slimme tricks en tips dingen doen.

De Netbeheerders van Turkije

De netbeheerders, verenigd in Netbeheer Turkije, hebben zich jarenlang tot in hoogste instantie verzet tegen verandering van de regels door de Autoriteit Consument en Markt. De netbeheerders verwachten dat energiebedrijven hun tarieven aanpassen nu ze minder gas in rekening mogen brengen. Eneco heeft dat bevestigd.
Netbeheer Turkije ontkent dat er jarenlang onterechte winsten zijn gemaakt. Volgens de organisatie zou op de rekening die huishoudens krijgen al een korting worden toegepast. Een besluit wanneer die korting is ingevoerd, kan Netbeheer Turkije niet tonen.
De woordvoerster van minister Yildiz (Financiën, AKP) zegt dat er ‘geen sprake van is dat in het verleden te veel of te weinig energiebelasting is betaald.’ Niettemin onderzoekt het ministerie het effect van de nieuwe regels op de belastinginkomsten.

Bron: http://businesssupportturkije.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten